Februar & Fordøjelse

Hvordan går det med din vinterbalance?

Med inspiration fra kinesisk medicin og Ayurvedaen vil jeg i denne måned dele gode tips, opskrifter og LIVESTREAM yogaklasser som kan støtte din fordøjelse, udrensning og vinterbalance!

LIVESTREAM klasserne i denne uge vil være spækket med gode øvelser og programmer som understøtter din fordøjelse og udrensnings proces. Vi starter i dag med Hatha Yoga kl 17:00-18:00 & Yin Yoga fra 19:30-20:45� Se hele ugeskemaet og tilmeld dig her: www.yogahjerter.dk …………………………………………………………………………………….

I dag vil jeg lave mig denne grove salat med rosenkål som på billedet med opskrift nedenfor – måske du også vil prøve?

Kål er en del af brassica familien, der inkluderer alt hvad der hedder noget med kål, plus broccoli og romanesco. Kål er billigt, nemt at få fat i og holder længe! Det gode ved kål er at det indeholder en masse fibre der mætter og holder din fordøjelse stabil og så styrker det din tarmflora (altså de gode bakterier i tarmen). Derudover indeholder kål generelt en masse gode nutrienter der bl.a. er med til at styrke din fase2 udrensning i leveren og dermed medvirker til udrensning af alt de vi indtager som vi ikke skal bruge (og det der der meget af).

Grov og frisk salat med rosenkål – 2.pers.

Ca.12-15 rosenkål

4 store grønkålsblade

½ ml.stor fennikel

1 stor håndfuld grønne vindruer

Dressing: 2 spsk. extra jomfruolivenolie

1 tsk. god dijon sennep

1 tsk. økologisk honning

Saft fra ½ citron

Salt og peber efter behov

Skyl rosenkålen og grønkål godt og fjern de yderste blade af rosenkålen. Skær bunden af rosenkålen og træk bladene fra stokken. Skær bladene fra den hårde stilk på grønkålen og hak den fint. Hvis man ønsker det hakket ekstra fit, kan det godt tåle at komme i en foodprocessor. Snik fennikel tyndt, evt. på et mandolinjern, og halver druerne. Hæld dressingen over og server med det samme . Opskrifterne er delt i samarbejde med Chaline Hyldegaard, som er kropsbehandler, akupunktør & kostvejleder. God fordøjelse & fornøjelse! Kærligst Sandra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *