Yin Yoga

Yin yoga er for dig som ønsker en meditativ og afstressende yogapraksis. Yin yoga handler ikke om at oparbejde styrke og stærke muskler, men snarere at stimulere bindevævet med mikro bevægelser og stilhed, for derved at oparbejde en mere fleksibel krop med mere plads. Vi befinder os oftest 3-5 minutter i en yin yogastilling med fokus på forskellige kropsområder.

Når du praktiserer yin yoga, træner du sanserne og din evne til at mærke, hvad der sker i kroppen og være til stede i nuet. Din kropsbevidsthed øges, du opøver evnen til at mærke kroppens behov og lytte til signalerne. Den rolige yin yoga er afstressende for nervesystemet og stimulerer samt skaber gennemstrømning via kroppens energisystemer herunder meridianbanerne.

Velegnet for nybegyndere til yoga og øvede.

 

Restorativ Yoga 

Restorativ yoga også kaldet genopbyggende yoga handler netop om at bygge kroppen op. Vi bruger puder, tæpper, klodser og bånd – så du ligger så behageligt som muligt og ikke behøver at “at gøre noget”. Derfor er restorativ yoga særligt for dig som er stresset eller har brug for fysisk/psykisk restitution.

Vi trækker sanserne tilbage ved at skabe ro, varme og mørke i de genopbyggende stillinger, som sammen med åndedrætsøvelserne stimulerer det parasympatiske nervesystem og sætter gang i kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv.

Spændinger i krop og sind frigøres og har en dybdevirkende effekt på flere niveauer, når vi bliver i stillingerne i længere tid. Med denne blide tilgang er denne yogaform  for alle, kvinder/mænd i alle aldre, for dig med særlige hensyn og for dig der er gravid.

 

Restorativ Yin

Denne klasse er et mix og sammensmeltning af Restorativ & Yin Yoga. 

 

Hatha yoga 

Er måske den mest udbredte yogaform og betegnes ofte som den “klassiske yoga”. Hatha yoga er opbygget af fysiske yogastillinger i langsomt tempo med pauser imellem. Her opøves koncentration, styrke, balance og smidighed via de fysiske øvelser kaldet “asanas” og vi anvender “Pranayamas” (åndedrætsøvelser), som kilde til livsenergi  – klassen afrundes altid med en afspænding. 

 

Slow Flow 

Kathryns “ Slow Flow” er en dynamisk yogaform, hvor du til musik yndefuldt glider fra den ene yoga stilling (asana) til den anden i takt med åndedrættet. Yogaklassen starter med en kort opvarmning med fokus på vejrtrækningen og herfra bygges timen op til mere udfordrende, men roligt flow, som kan give lidt sved på panden. Klassen afsluttes altid med en dyb afspænding. På dette hold kan du forvente at arbejde bevidst med din krop, undersøge åndedrættet , grine og give slip. 

(Klassen underviser på engelsk af Kathryn Birkholm, men Kathryn snakker også dansk) 

Slow Flow Yoga is a dynamic form of yoga. Postures are gracefully linked together with breath and practiced to music. A basic knowledge of yoga is helpful, but not necessary. Classes begin with a slow warm-up and focus on breath, build into ‘flows’ which will challenge and make you sweat a bit, and always end with a deep relaxation. Expect to work your body, explore your breath, laugh, and let go….

 

Groove dance 

Groove Dance er den nemmeste danseform i hele verden og er for alle dansegladekvinder og mænd i alle aldre. Her er der ingen danse på lige rækker og det er fuldstændig ligemeget, om du går til højre eller venstre. Vi danser til den samme rytme, men du gør det på din helt egen unikke måde og det er dermed umuligt at gøre det forkert! Jeg lover dig smil, sved og en TOP tunet playliste med forskellige musikgenre. Det er SJOVT, DEJLIGT og SUNDT for den mentale og fysiske sundhed. 

Til Silent Groove danser vi med headsets på, som jeg har med – vi lytter til den samme musik og jeg guider dig med små simple trin, som jeg viser dig.