Workshops & kurser 2020

 

SOMATICS YOGA WORKSHOP m/Eva Wessel

 
Om Somatics Yoga:
Kroppen reagerer ubevidst på livets daglige stress. Når vi arbejder mange timer foran en skærm, laver ensformige bevægelser mange timer i løbet af ugen, sidder i trafikken, spænder kroppen op, er det som oftest årsagen til rygsmerter, skulder-og nakkesmerter,
iskias smerter, smerter i hofterne.
 
Når vi har masser af spændinger i kroppen, påvirker det vores daglige bevægelser, vejrtrækning, energiniveau, følelsestilstand, sind og tanker. Hjernen kontrollerer vores muskler på samme måde, som hjernen lærer os til at cykle, at tegne, at spille klaver osv., men hjernen kan også fastholde os i en stresstilstand.
Hvis kroppen ikke får besked fra hjernen om at slappe af, glemmer musklerne at afspænde.
 
Med blide, nemme og langsomme somatiske bevægelser lærer du dine muskler til at slappe af, når de har gjort deres arbejde.
Når du praktiserer Somatics, praktiserer du tilstedeværelsen. Det kan sammenlignes med meditation i bevægelse. Med somatics yoga løsner du ikke kun spændinger, men du gør
også bindevævet elastisk. Samtidigt virker somatics yoga afstressende.
 
Du vil møde en helt ny, blød og afslappet krop. For mange er somatics kærlighed ved første blik.
 
Somatics yoga er egnet for alle uanset erfaring med andre bevægelsesformer/motionsformer.
 
Eva Wessel er certificeret yogalærer fra Dansk Yoga, Restorative yoga lærer, Somatics Movement Coach og er certificeret i Hormon Yoga Terapi for menopause.

 


KURSUS: YOGA SOM TERAPEUTISK AKTIVITET
– FOR BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV

Yogaterapi og sanseintegration ( SEL) – børn og unge med særlige behov og udviklingsmæssige udfordringer – sansebearbejdnings vanskeligheder

NY Dato: 13.-15. August 2020

Tider: Dag 1+2 – 09.00-16.30, dag 3 09.00-16.00
Sted: Yogahjerter Yogastudio, Kirkestræde 4, 7500 Holstebro
Hjemmeside: www.yogahjerter@gmail.com

Pris: 4.500 kr.

HVAD:
Et specialiserings og overbygningskursus, der giver dig indsigt og viden til at forstå børn fra et holistisk integreret perspektiv samt helt praktiske og enkle modaliteter til støtte for barnets udvikling & trivsel fra at være over sanselig til samlet og saglig.

Det kan være børn der er udfordret på;
• Fokus og koncentration i skole og hverdag
• Har nedsat kropsfornemmelse/skema
• Lider af uro, angst/depression
• Har nedsat relationsdannelse og udfordringer i sociale rum
• Har søvnproblemer og eller uregelmæssig døgnrytme
• Virker stresset og ude af synkronicitet

HVORFOR:
Børn i dag står overfor udfordringer på alle områder i deres liv; fra venskaber til indlæring, planlægning, håndtering af følelser, fordøjelse og søvn.
Herudover vokser antallet af børn og unge, der får stillet diagnoser inden for især ADHD og ASF samt andre psykiatriske diagnoser og neurologiske “sygedomme”. Der er mange måder hvorpå, man kan støtte børn og skabe balance i deres liv. Alt fra medicin, særlige diæter til specielle terapier og intervention.
Forskningsstudier viser i stigende grad, hvordan yogiske modaliteter og teknikker kan tilbyde et positivt alternativ, eller supplement til det konventionelle sundhedssystem. Der er tiltagende positiv evidens for anvendelsen af yoga som en terapeutisk aktivitet, understøtter børns sanseintegrative udvikling og evne til selvregulering. Vigtige og helt essentielle mekanismer for at kunne lære og udvikles positivt.

HVEM:
Træningen er åben for alle fagfolk – bl.a . . . . fysioterapeuter, ergoterapeuter, talepædagoger, komplementære behandlere, lærere, pædagoger, støttepædagoger, børneyogalærere, der ønsker at efteruddanne eller specialisere sig i en terapeutisk tilgang til yoga. Basis kendskab til yoga kan være en god forudsætning – og det kan anbefales at tage egne yogatimer forud for træningen. (Klassisk Hatha Yoga.)
Obs – fra flere fagfolk der arbejder med voksne og handicap, har vi hørt at træningen ligeledes giver stor mening.

UNDERVISERNE:
Emmamaria Vincentz, stifter af LilleYogahus og pionér indenfor børneyoga i Danmark. Emmamaria er mor til 3 børn og har mange års erfaring og uddannelse indenfor yoga, meditation, selvudvikling og terapi. Emmamaria er RAB registreret
Julie W. Broge privatpraktiserende børneergoterapeut, kropsbehandler uddannet i terapeutisk yoga til børn og unge.

HVORDAN:
Undervisningsformen er for en stor del praktisk orienteret, med indlæg af relevant teori, (særligt første dag) hands-on, fordybelse i særlige emner, dialog i grupper samt fokus på din egen rolle og praksis som terapeut.
Dagene kræver aktivt engagement og vidensdeling på tværs af faggrænser støtter intention om øget bevidsthed, accept og empati. Nøgle ord i Yogaens filosofiske tankegang.

Litteratur:
• Du vil i forbindelse med din tilmelding få mulighed for at udfylde egen sanseprofil som et nyttigt redskab til forståelse af dine egne sansemæssige aktivitetspræferencer.Når vi nødvendigvis forstår os selv bedre, er det nemmere at skabe genklang med børn og unge i vort liv.
• Du vil få tilsendt links til litteratur, som du bedes læse forinden for at fremme din forståelse af det teoretiske indhold af denne workshop.

UDBYTTE:
• Få enkle og effektive redskaber samt aktiviteter via hhv den sanseintegrative og yogaterapeutiske forståelsesramme, som kan bruges i hverdagen til at optimere selvregulering og dermed fremme barnets trivsel og deltagelse.
• Kurset vil støtte din opmærksomhed på faktorer i børns daglige liv der genererer stress og hæmmer evnen til selvregulering og bearbejdning af sanseindtryk.
• Du vil have skærpet din genkendelse af typiske karakteristika og adfærdsmønstre hos børn med forskellige typer sansebearbejdningsforstyrrelser og intervenere i forhold hertil.
• Du vil kunne formidle en integrativ tilgang til sundhed, som støtter barnets udvikling på alle plan af menneskeligt potentiale. Dette for en fornemmelse af forbundethed, ro, balance og indre ressourcer.

Tilmelding: yogahjerter@gmail.com – nærmere info vedr. betaling sendes efterfølgende.

Tilmeldingen er bindende og ved evt. afbud returneres beløbet ikke.

For mere info kontakt:
Sandra Nygaard
Mail: yogahjerter@gmail.com
Mobil: 28849816

——————————————————————
 
 
 
 
INTRO MERIDIANKURSUS FOR KROPSNØRDER: 7.-8. November 2020
 
 
Intro meridiankursus for kropsnørder er et forløb med fokus på generel forståelse af den kinesiske tankegang ift. organ samarbejde, energiflow og på hvordan man kan arbejde mere målrettet med forskellige problemstillinger.
 
Helt konkret får du en gennemgang af de forskellige meridianbaner og organers ansvarsområder og en overordnet forståelse af kroppen som helhed ifølge 5-elementloven, organuret og det mentale aspekt.
 
Vi kommer også til at gennemgå nogle af de mest almindelige problemstillinger mange møder i det samfund vi lever i idag f.eks. stress, angst, depression, uro og søvnløshed og generelle smerter og yderligere have løbende fokus på hele tiden at “oversætte” den kinesiske forståelse af sundhed til noget vi kan bruge i vores del af verden og under de livsbetingelser vi lever under her.
 
Du vil specielt kunne få glæde af dette forløb, hvis du er yogalærer, arbejder som behandler eller terapeut eller hvis du bare ønsker at udvide din kropsforståelse.
 
Forløbet kører over en weekend fra d. 25.- 26. April og du modtager et kompendie til overblik og noter, samt snacks og the – i alt 15 timers undervisning og fordybelse.
 
Tidspunkt:
lørdag d. 7. november 2020 fra kl 09:30-17:00 og
søndag d. 8. november 2020 fra kl. 09:30-17:00
 
Sted:
Yogahjerter Yogastudio
Kirkestræde 4, 2. sal
7500 Holstebro
 
Tilmelding: (Sandra ) yogahjerter@gmail.com
 
Pris: 1675 kr
 
Ved spørgsmål, mere info om betaling send en mail til Sandra yogahjerter@gmail.com
 
 
Om underviseren Chaline Hyldgaard:

Jeg er uddannet Body-sds behandler, kinesisk akupunktør og kostvejleder og arbejder generelt holistisk orienteret. Dette vil sige at min fineste opgave er at finde den røde tråd i dine symptomer for derfra at behandle årsagen til problemet og ikke kun symptomet.

Jeg behandler ofte hovedpiner/migræne, smerter i nakke, lænd og iskias, graviditets relaterede problematikker som f.eks. væske ophobninger og bækkenløsning, led og muskelsmerter.

Desuden arbejder jeg også meget med fordøjelses problematikker, hudproblemer, fertilitet og modning op til fødsel, depression/angst og stress relaterede problematikker af alle slags.

Grundet min uddannelses baggrund griber jeg ofte problematikker an, ved at kombinere mine behandlingsredskaber – såfremt det giver mening for dig og for behandlingen.

Baggrund:

Body-sds terapeut 2001

Akupunktør fra Helse skolen i Søborg 2005

Kostvejleder fra Kostakademiet 2011

Desuden tager jeg løbende opdaterende kurser.

Jeg er RAB (registreret alternativ behandler) registreret gennem Dakobe